Snön ligger tät på taken...

Idag på morgonen har det kommit nästan 1 dm snö!
Gissa om jag är lycklig över det då.
Det är så himla mysigt.
Ljusslingan som sitter på räcket på altanen är översnöad så det blir sånt där fint sken av ljusen. Nu känns det att börjar lacka mot jul vill jag lova!

Pappa knacka på dörren till mitt rum kl 11 idag och ville att jag skulle kliva upp. Så jag gjorde det då.
Jag ringde T för att höra hur det var med Izolde, hon hon var hemma idag ändå eller inte. Det var hon som svarade, jättehes! Hon var hemma och var lite sjuk, som hon sa.
Lilla gumman min då.
Men om 12 dagar är hon här hos mig! I 2 långa härliga veckor. Och pappa T stannar han också. Då får vi vara familj på riktigt och ha det mysigt. Och så blir det julklappsshopping på hög nivå! Behöver bara ha barnvakt till dess.

Idag ska jag till Komvux och AMS. Hoppas jag kommer in på utbildningen som jag vill gå nu då. Men måsta fixa lite papper till det så jag kan söka med. Men tänkte gå till Komvux och hämta ansökningsblankett och få reda på vilka papper som behövs. Sedan ska jag skicka in ansökan den här veckan. Så snabbt som möjligt!
AMS vill ju veta att man flyttat så därför ska jag dit och säga det.
Dom är ju roliga måste jag ju säga. Jag har hamnat i ett fack mittemellan där det inte går att göra så mycket åt mig. Jag är för gammal för ungdomsgarantin (dags att säga det nu, när ingen någonsin föreslagit att jag kunnat gå med där innan) och eftersom jag inte har stämplat och inte vart med i någon a-kassa på ett tag så får jag inte vara med i en annan garanti heller. Så jag ligger mittemellan där. Jävligt sjukt är det!
Så jag förstår inte vad jag ska vara med där egentligen eftersom det tydligen inte finns någon hjälp att få för min del. Men kanske att jag kan höra om dom kan betala min utbildning om jag kommer in på den så slipper jag ta CSN-lån och sådär.

Äntligen Jämte igen!

Jaha, då har man sovit första natten i sitt gamla rumpå Odensalagatan i Östersund då.
Jag sov som ett barn. Somnade direkt jag la huvudet på kudden inatt.

Flytten gick väldigt smidigt må jag säga.
Jag klev upp halv 9 igårmorse och satte igång med att skura badrummet på en gång. Sedan kom bror tillbaka med frukost från Statoil, köttbullsbaguette till mig.
Åt och så kom Tony och Izolde.
Jag och Izolde städade ur sovrummet och dammsög (mamma, det låter illa, sa hon) och skurade golvet. Sedan tog vi itu med vardagsrummet och sist köket. Den enda städning jag hade kvar var att plocka ur kyl och frys och dammsuga och skura alla golv. Vid 10:30-tiden var vi klara med allt. Då satte jag nyckeln i låset för sista gången och gick ner för att åka till Tony och Izolde och lämna av soffan som Anna köpt och hämta en av mina cyklar.
Vi stannade på lite fika och pratade en stund.
Sedan skulle vi åka.
Tony och Izolde följde med ut och jag pussade en massa på henne och höll faktiskt på att hålla mig från att börja storböla. Men då sa hon: Mamma komma sen!
Då brast det för mig.
Min lilla flicka! Nej, mamma kommer inte sen den här gången.
Hon såg lite fundersam ut när jag grät men jag vinkade åt henne och försökte se glad ut, men det såg nog bara tokigt ut.
Så åkte vi då hemåt. Pappa försökte skämta på, och bror likaså. Och det hjälpte iallafall.
Pappa körde till Sundsvall. Vi stannade i Söderhamn för jag ville ha nåt att dricka. Sedan stannade vi i Sundsvall på Max och åt hamburgare.
Sedan körde bror hem till Östersund.
Det blev kallare och kallare ju längre upp vi kom och när vi kom till Ånge börjde det snöa massor. Precis sådär som man vill att det ska snöa på julafon. Där var det några cm snö och både träd och vägar var vita. Då fick jag julkänsla! Det var så mysigt att se snön ligga vit och så alla vackra hus med ljusstakar och ljusklädda granar på tomterna.

Vi var hemma 17:30 och det tog en timme att få in allt som skulle in här hemma innan vi åkte till syster för att lämna av det sista i hennes förråd.
Strax efter 19 var vi klara med allting. Då var det bara all uppackning kvar, men det är ju bara roligt.
Ett glas rött och lite chips och cola hjälpte mig på traven. Och så lite mysig musik på det!
Är nästan klar. Nu är det mest bara kläder kvar.

Idag är det dessutomskyltsöndag, så jag tänkte duscha bort all flyttsvett och sedan åka ner på stan med mamma och pappa. Jag skulle ha tag i nya vantar och så försökte hitta en upphängningsgrej till min nya stjärnlampa jag fick av Anna, Emma och Sandra, mina tjejer back in Sandviken. Dom är så underbara!
Kommer sakna dom så himla mycket.

Har iallafall fått till det riktigt mysigt i mitt gamla rum ändå. Det blev inte så trångt som jag trodde.


Sista natten...

Inatt är det sista natten i den här lägenheten, och sista natten i Sandviken.
Det känns både konstigt och bra. Bra för att jag vet att jag är välkommen hem av många, och konstigt för att jag ska lämna kvar min käraste ägodel, Izolde.
Ja hon är min ägodel, iallafall tills vidare! Min lilla skatt. Så det är väl det som känns jobbigt och konstigt.
Många reagerar ganska stort när jag säger att jag ska flytta utan henne. För dom man sagt att man ska flytta till tar det som givet att hon ska flytta med, så dom blir nästan småchockad när jag säger att hon ska stanna kvar hos sin pappa.
Varför?
Är det så tabu att flytta till en annan ort utan sitt barn och lämna kvar det hos pappan?
Så då måste man förklara sig och stå där till svars nästan till varför man gör som man gör.
Ska man behöva göra det?
Om en pappa flyttar så rycker folk bara på axlarna, men när en mamma flyttar, då är det "fel" tydligen. Så får man ju inte göra som mamma. Hur kan man göra så som mamma?

Men....

Om några timmar kommer pappa och bror hit med lastbilen.
Jag fick mycket gjort igårkväll.
Jag har bara 2 skåp kvar att torka ur, plus kyl och frys. Sedan är köket klart. Det var ganska flottigt och dammigt uppepå alla skåp, men det försvann fort med skrubb och skurmedel.
Åkte till Rusta och köpte mer kartonger idag. Så jag hoppas att dom 5 jag köpte räcker nu för jag orkar inte springa runt och köpa fler nu.
Ikväll ska jag skrubba det mesta tänkte jag, om vi börjar packa i lastbilen. Får man bort allt i köket så kan man göra rent där och så kanske jag kan göra rent på toaletten ikväll med. Väggarna och sådär iallafall så man inte har allt sånt imorrn.
Jag har som aldrig flyttstädat på riktigt innan. Jo en gång, men det var så länge sedan så jag kommer inte ihåg riktigt. Men det ska nog gå bra. Bara det att man är ensam om det nu. Tråkigt!

Men nu ska jag sätta fart igen och försöka få något gjort.
Tippen nästa!


Mitt Barn = Ett Smart Barn

Ja, just så sa dagis fröken idag på utvecklingsamtalet.
"Ja om jag säger så så är hon väldigt clever för att bara vara 2 år."
Gissa om man blev stolt då!
Det fanns inget vi och dom behövde jobba med henne med för hon var så duktig så!
Hon var den enda på hennes avdelning som tog på sig regnkläder själv när dom ska gå ut och leka. Hon klär på sig allting själv, hon brer sin smörgås själv, hon förklarar för alla barn om dom gör fel, hon ser till att rätt ska vara rätt och fel är fel. Hon håller koll på alla på sin avdelning.
Så det var riktigt roligt att höra allt bra dom hade att säga om henne.
Det enda som fortfarande är lite tråkigt är att hon bara är trygg med personalen på hennes avdelning och inte alls gillar när det kommer någon från en annan avdelning. Men så har hon varit hela tiden.
Jag har ett clevert barn! Ja, det har jag!
Stolt mamma!

Novemberväder

Varför ska månaden november vara såhär mörk, grå, regning och tråkig?
Man blir deprimerad och vill bara sova.
Det blir aldrig riktigt ljust på dagen. Man har ingen ork till någonting alls.
Nu har det vart såhär i över en månad. Jag fick se en skymt av den där gula bollen på himlen för någon vecka sen. Jag hade nästan glömt att den kallas för Solen.
Nu hoppas jag på snö, några meter sådär, och sedan, sol resten av vintern och så en fin och skön vår och sedan är det sommar igen.
Jag har inget emot vintern, men jag har något emot det här. Det här suger. November är en kass månad. Jag hoppas december blir bättre.

Idag gick jag upp strax innan 10. Jag har börjat ställa klockan för att ta mig upp i tid på dagarna. Jag kan inte ligga och sova till 12, 13 på dagarna nu.
Jag vill inte ha Izolde här heller för det är kaos med tusen kartonger och jag vet hur det kommer bli om hon ska vara här. Hon kommer gå och rota i alla och dra fram allt jag har packat ner, så det känns inte som ett alternativ. Dessutom får jag knappt plats här själv nu, det är så litet och trångt! Kommer knappt in i sovrummet, jag får kryssa fram mellan kartongerna.

Igår lunchade jag och T och sedan köpte vi nya kläder till Izolde för det är gruppfotografering på dagis idag. Det blev en vit tröja med en stickad vit väst med guldtrådar i och så en jeanskjol med vit spetsvolang till och vita strumpbyxor. Snacka om att hon kommer vara mallig idag! Hon älskar att få nya kläder. Hon skriker rakt ut när hon får det.
Hon har börjat sitta på toaletten nu med. Hon hade gjort nummer 2 och blev jättestolt! Gobiten.
Dom skulle komma upp till ÖSD i 2 hela veckor! Vad glad, och paff, jag blev när han berättade det igår. Han tyckte inte att han hade råd att åka upp nästa helg redan, så dom kommer i 2 veckor där vid jul istället. Det blir mysigt att ha Izolde där uppe så länge.
Planerade att vi ska köpa julklappar till henne där uppe istället för att köpa här nere och släpa upp allt först och sedan hem hit igen. Så då kanske mamma och pappa vill vara barnvakt medans vi flänger runt på stan och handlar. Men vi har bestämt att det inte blir så himla mycket julklappar i år till henne. Hon har allt redan. Det är så himla svårt att komma på nåt att köpa, och jag vill inte köpa bara för köpandets skull heller. Vill hellre köpa något ordentligt till henne som hon kan använda eller som hon behöver. Jag hatar allt småplock. Det känns bara som utfyllnad för att det ska vara mycket julklappar, en massa strunt liksom. Nej, det kan hon vara utan. Verkligen!

Idag efter 13 någongång ska min lägenhet besiktas. Hoppas dom inte har något att anmärka på. För vad jag vet har jag inte gjort sönder något iallafall.
Men annars vet jag inte vad jag ska göra.
Jag har bara en kartong kvar att packa i men T skulle komma förbi med fler idag tror jag.
Jag tycker det är så svårt att packa ner. Vet inte vad man kan packa och inte riktigt. Men nu känns det som att det mest är möbler kvar. Men så är det inte ändå antar jag, så jag ska väl försöka mig på ett ryck idag kanske och få undan lite mer.

Pengar

Då har han hämtat sina saker som blev kvar i somras och jag fick pengar!
Ska få mer sen.
Så Tack för det! Det behövdes verkligen.

Idag ska jag fortsätta packa iallafall. Jag tror inte att det är så himla mycket jag kan packa ner.
Ska gå igenom garderoberna och packa ner det värsta i dom.

Nu vet jag vad den där drömmen betyder

Jag har en återkommande dröm som jag har drömt några nätter.
Inte på raken men den återkommer då och då, så idag har jag kollat upp vad det betyder.

Jag sätter mig i en slags karusell på fastlandet. En stor och lång arm lyfter över en från fastlandet ut till en slags plattform. That´s it lixom. Men oftast i drömmen så har jag tagit sats och hoppat från den plattformen till en annan mindre plattform bredvid från en stege för att mer folk ska få plats.
Men idag när jag drömde det så hoppade jag aldrig. Idag tappade jag mina vantar rakt ner i avgrunden.
Det var jättemycket folk på plattformen också.
Idag ville jag dessutom hoppa ner efter vantarna, och jag råkade tappa greppet, men då vaknade jag.

AVGRUND: Detta är ett vanligt drömmotiv. Du tycker dig ha  gått en lång, slingrig väg och står plötsligt framför en gapande avgrund. Du grips av oemotståndlig lust att kasta dig ner men känner samtidigt svindel. Det kan tydas så att du bör rannsaka ditt inre, nå "botten" av dig själv för att försöka komma till klarhet men hur du vill utforma ditt liv. Drömmer du att du faller ner i avgrunden kan du erfara en sådan skräck att du vaknar, men samtidigt  kan du känna en svindlande lyckokänsla som skänker dig nästan fysisk tillfredsställelse.

KARUSELL, se:stor lycka.
Åka i: du har ett komplicerat känsloliv.

Det är det det betyder alltså. Och det förstod jag nästan. Det är ju precis såhär mitt liv ser ut just nu.


Jag hatar att ha det såhär

Igårkväll sent, så bara kom allt över mig. Jag kunde inte ligga kvar i sängen utan jag klev upp och satte på både TV och dator ett tag innan jag gick och la mig igen.
Jävla fucking grubblerier. Jag hatar när det blir såhär.
Någon sömn har jag knappt fått alls och jag tog mig knappt upp ur sängen idag. Hade tänkt åka till jobbet imorse, golfen alltså, och hämta tidningar till packningen och prata med chefen om jobb i Östersund till våren, men jag orkade inte.
Jag orkar inget idag. Orkade knappt kliva upp, men tvingade mig till det en halvtimme innan jag gjorde det.

Izolde skulle komma igår. Hon och T kom 17:15-tiden och då var hon glad och blev alldeles uppspelt av att se "Notta-filmen" (Lotta flyttar hemifrån) och Pippi och alla andra filmer hon tycker om, så hon skulle se alla dom på en gång. Och det fick hon ju.
Men efter en liten stund så skulle T åka hem och hon blev helt förstörd. Hon vägrade stanna kvar. Hon skulle följa med han hem.
Jag försökte muta henne med att vi skulle steka pannkaka och att hon kunde få diska eller bada och använda tvålkritor och allt möjligt, men hon sa: -NEJ mamma!!
Jag vill inte tvinga kvar henne här när hon blir sådär ledsen, så vi bestämde att hon fick följa med T hem igen.
Izolde grät och jag grät.
Idag är jag på gränsen till tårar hela tiden känner jag.
Skulle hämta henne på dagis idag men jag är helt deprimerad. Fattar inte varför det kom just nu?
Livet och allt runt om har känts så jävla bra dom senaste veckorna, månaderna till och med, så varför blir det såhär nu?

Fredagsmysfenomenet!

Fredagsmys har nog dom flesta familjer/människor haft varrje fredag dom senaste åren antar jag.
Det hade min familj när jag och syrran var små. Vi åt god mat, kött och pommes och sådär. På lördagar likaså, men då fick vi lördagsgodis och dricka! Och så var det Disneydags. Med riktiga Disneyfigurer, och inte dom här tråkiga, fult animerade figurerna som är nu för tiden. Tacka vet jag Nalle Puh och Kalle Anka och allt var det nu var. Luftens hjältar, Quack Pack...vad mer?
Men det här fenomenet har inte riktigt uppmärksammats förren nu tycker jag.
Nu för tiden pratar folk om det och säger faktiskt ordet Fredagsmys när dom pratar om det. Alla ska hem och ha Fredagsmys på kvällen, och då vill man inte bli störd verkar det som.
Jag tycker det känns lite svårt att ringa hem till folk på fredagskvällen eftersom jag vet att dom antagligen har fredagsmys med familjen och helst av allt inte vill bli störda. Efter en hård arbetsvecka. Är det så?

För min innebär Fredagsmys den här fredagen en ensam kväll hemma i soffan framför TV:n och datorn med Coca-Cola, Ballerina Pepparkaka och ostkrokar innan det bär av till Heartbreak och jobba i 5 timmar.
Ikväll ska jag ha provpass med en ny tjej. Det ska nog gå bra. Vi ska stå nere hela kvällen. Först ska hon träna med mig innan allt folk kommer. Så jag ska inte jobba på riktigt, bara stå bredvid. Men man kan ju hoppas att jag får spela en liten stund iallafall. Så jag får lite att göra iallafall. Så får hon ta en liten paus kanske. Om hon vill.

Så ha en bra Fredagsmyskväll!

Till Dig min kära vän!

Det är konstigt hur livet ter sig. Olika för alla. Ingen har det lika som någon annan.
Visst, dom flesta har ett jobb, 7-16, hämta ungar på dagis, hem och laga mat, natta barnen och sedan halvsova i soffan tills det är dags för sängen.
Men så finns det dom som inte har den där vanliga vardagen. Dom som har en helt annan vardag. En vardag som vi andra aldrig skulle kunna föreställa oss hur det är. För vi hamnar inte där. Det händer inte mig!
Men det kan visst hända.
Det har inte hänt mig men en nära vän.
Hennes son blev sjuk i våras och sedan dess har dom mer eller mindre bott på sjukhus.
Hur dom klarat av det?
Det vet jag inte.
Hur orkar man?
När får man tid att själv bryta ihop?
Får man någonsin tid till det?
Jag vet att jag skulle bryta ihop. Det är bara sån jag är. Jag har lätt för att bli ledsen och svag. Det ligger i min natur. Medan vissa människor klarar av saker bra, kanske inte lätt, men ändå bra, för att dom vet att dom måste.
Men jag har just fått veta det positiva.
Han mår bra. Friskförklarad blir han inte på många år, men han mår bra nu. Inga mer behandlingar, inga mer sjukhus än "dom vanliga" kontrollerna efteråt.
Det känns så skönt!
Så jävla skönt att det gått så bra. Från tillstånd allvarligt till tillstånd stabilt!
Jag är så glad. Så glad för deras skull. För deras son. För att dom nu kan börja leva ett vanligt Svensson-liv. Så som man ska göra. Som "alla andra".

Med detta vill jag bara visa att jag tänker på er. Men det hoppas jag att ni vet och har förstått.
Att jag skänker er en tanke nu och då. Att jag har hoppats.
Så, det här är till Dig!


Fars Dag

Fars Dag firades inte med  min egen far utan med Izoldes pappa.
Jag köpte present från henne och en tårta och åkte dit på förmiddagen.
Passade Izolde en stund innan det var dags för mig att åka hem och fortsätta med tvätten.
Jag kom hem 3:15 inatt efter jobbet, men somnade så sent pga av grannar som spelade arabmusik.
Somnade efter 4 inatt och upp kl 7 för att tvätta. Snacka om att jag var trött.
Men jag klarade av att tvätta 4 maskiner. Jippi!
Sov mellan bytena också. Inte illa.

Så nu är jag ute på äventyr några dagar innan jag ska hem och jobba igen.

På lördag blir det avskedsfest för mig.
Kom om du vill och har lust!

Pappa!

Grattis till min Pappa på Fars-Dag!
För att du är den bästaste pappan som finns!


Smådåligt uppdaterande

Jag har haft händerna fulla senaste dagarna så jag har inte haft tid eller ork, och ingen lust heller för den delen, att blogga. Har sysslat med annat!

Nu har jag en såndär tokhelg där jag jobbar 4 kvällar i rad. Igår var första och jag gick back sisådär 260% bara. Fy fan va dåligt, men det blir ju så när jag bara har in 500 kr och ut mycket mer. Så blir det ofta på onsdagar, inget att göra åt. Ikväll blir det nog bättre.
Det var en snorfull karl som spelade av mig igår. Jag blev nästan full av ångorna från han. Sen när han skulle gå från bordet ner till baren så är det en liten trappa, och nu snackar vi om 1 trappsteg, för att komma ner på bargolvet och där gör han världens vurpa. Ramlar handlöst rakt ner i golvet, på sidan!
En riktigt 10-poängare!
Jag kunde ju såklart inte hålla mig från att skratta. Hur kan man?
Senare kom det fram en kille och spelade bort 90 spänn. Sedan satt han kvar ett tag och surrade om allt möjligt, men jag kände ganska snabbt att han försökte stöta på mig med små meningar. Jag hatar när det blir så. Bara för att jag är trevlig och pratar med folk så betyder inte det att jag är intresserad av han!
Det slutade med att han gick till baren för att låna papper och penna och när han kom tillbaka så gav han mig lappen på vilken det stod telefonnummer och namn.
"Den där kan du behålla" sa jag
"Vadårå"? sa han
"Nej men jag vill inte ha den" sa jag.
"Släng den då" sa han.
Så jag kastade den i papperskorgen.
Då såg han lite ledsen ut och sedan gick han och sa inget mer.
Vad ska man göra då?

Hur som helst!
Jag längtar massor till söndag.
Först har jag tvättstugan från 7 till 15 och sedan ska jag ut på äventyr! <3

Idag kräksnöar det här. Så jävla mysigt! Jag blev så glad när jag såg att det snöade. Har längtat ganska länge att det ska snöa såhär mycket som det gör nu.

Jag kom just hem från en långlunch med Johan på jobbet. Det var trevligt. Han hade med sig lilla Nellie på drygt 1 år. Vi åt på Viking, pasta. Pratade i över 2 timmar om allt möjligt. Han kommer jag sakna när jag flyttar, att inte få jobba mer med han, för vi har alltid skitkul när vi jobbar ihop. Men men, man får offra en del ibland.

Pappa hade fått influensasprutan för några dagar sen och gissa vad?
Jo han blev dålig. Såklart, som så många andra.
Nej fy fan, jag tänker inte ta den. Då blir man ju dålig garanterat typ.
Och det är nog större risk att bli påkörd av en bil än att dö i den där influensan så jag är inte orolig alls. Men jag vet många som är det. Men jag vet också många som tänker precis som jag, som inte tänker vaccinera sig. Hur många som helst.
Det känns inte tillräckligt testat heller för att jag ska vilja ta det.
Så, man får väl se om man gjorde rätt eller fel sen då!
Men som sagt, det är inget jag går och oroar mig för.

Jag vill ha en digitalkamera i julklapp!

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva just nu.

Vad ska jag blogga om? Jag vet inte.
Vad har jag gjort den senaste tiden? Jobbat lite, kommit hem från ÖSD i tisdags, lekt med Anna, tagit det väldigt lugnt.
Och vad händer till veckan? Får hem Izolde i eftermiddag, leka hos Anna imorgon kanske, hitta på något annat på tisdag, onsdag till lördag jobbar jag.
Hur går det med packningen då? Vilken packning? Jasså, den packningen. Nej jag har inte börjat än.

Alltså, jag är så tråkig!

Det är så tråkigt att inte ha en kameraså man kan ta en massa bilder och lägga in här på bloggen. Det blir så himla tomt! Jag saknar verkligen att ha en kamera, så Du som är lite tätare än jag, du kanske vill skänka mig en digitalkamera (helst rosa) i julklapp i år? Inte? Varför inte det då? Jag behöver verkligen, VERKLIGEN en!
En snäll medmänniska som just Du!
Tack på förhand!

RSS 2.0