En natt på HB

Inatt jobbade jag på HB igen. Det var tydligen en så kallad "mongokväll" sa bartendrarna. Inget jag märkte av direkt men jävlar vad bra vinstprocent jag hade. Lite impad blev jag allt, och andra med dessutom.
Idag, eller ikväll, drar jag till Falun för att jobba på Harrys. Vi är 2 st där ikväll så jag tänker åka hem direkt klockan blir 02 inatt. Jag tänker inte stanna kvar och räkna och småprata längre än nödvändigt för imorgonbitti ska jag vara på hotellet kl 10 och jobba till 15. Dom hade ringt när jag låg och sov.
Tur jag slog av mobilen inatt när jag la mig för annars hade den gått varm. Hade 2 inpratade på mobilsvar och några sms. Men jag har tagit bort signalen på sms:en och har bara vibrator på. Är trött på ljuden.
Pratade nyss med T och han frågade mig om jag vart ner i källaren och plockat med grejjer när jag kom hem inatt hemma hos han. Nej, det har jag inte, sa jag. Vadå då?
Då berättade han att dörren ner till källaren var öppen imorse och någon hade hämtat ut saker därifrån inatt.
Jag blev ju livrädd, tänk om någon skulle ha gjort illa Izolde! Dom måste ju göra en polisanmälan eller något nu.
Men så kom jag på att när jag hade ställt bilen hos han inatt vid 3:15 och gick upp mot vägen så kom det en konstig karl på cykel och kassar på styret. Han såg lite knarkaraktig ut och såg ut att komma innifrån skogen. Kommer ihåg att jag tyckte det var jäkligt konstigt att någon kom och cyklade med kassar på styret mitt i natten...och där nere?! Så det sa jag till T och han tyckte väl lika. Så tänk om det var han som hade vart nere i källaren?
Läskigt är det iallafall när Izolde är där.

Drömmer igen

Inatt drömde jag igen.
Nästan samma dröm, fast lite annorlunda.
När ska jag sluta drömma?
När ska jag få må bra igen?
Jag kan börja gråta av ingenting.
När jag sitter på toaletten, står i duschen eller diskar.
Det bara kommer.
Hur mycket ska man behöva orka med?
Jag känner att kroppen börjar säga ifrån nu.
Jag har alltid varit den starka men jag vet inte om jag orkar vara den mer.
Och ingen verkar förstå.
Och jag kan inte säga något till mina föräldrar eller syster för dom har ju nog med sitt och sig själva.
Det blir ju inte bättre av att lasta dom med ännu mer problem.
Jag sitter med telefonen i handen och överväger att ringa rådgivningen och höra om dom vet hur jag ska gå till väga. Men vad ska jag säga?
"Hej, jag är deprimerad, vad ska jag göra?"
Och dessa drömmar.
På kort tid har jag drömt att jag åker båt. Och det är så verkligt.
Och jag skulle kunna sova hur mycket som helst nu.
Innan somnade jag aldrig innan 3 på natten i några veckor, men nu har det blivit tvärtom.
Hade ställt klockan på 11 idag men somnade om till 13.Då tog jag mig i kragen och klev upp.
Jag...jag vill inte ha det såhär.

En dag hos Anna

Idag sov jag ända till 12 eftersom jag skulle åka till Falun ikväll för att jobba. Gick upp 12 och var klar på 25 min och gick sedan för att hämta bilen och åka till Årsunda och Anna och hennes barn. Köpte mat på McDonalds till oss alla innan jag åkte som vi åt när jag kom fram. Jag skulle ta kort med hennes kamera på ringen som är ute till försäljning nu. Det funkade bra med henne kamera, inte med min.
16:30 var jag på väg hem efter en trevlig eftermiddag.
Åkte hem till T och fick middag där, kalops. Izolde var förbannad men blev glad när hon fick sitta i skafferiet. Men så hade det ringt och jag lyssnade av mobilsvar och det var en tjej från Falun som ringde för att säga att hon kunde ta mit pass där ikväll om jag inte ville åka ända dit. Så jag ringde upp och sa att det fick hon gärna göra. Så jag slapp åka ikväll. Skönt! Förlorar lite pengar men ändå skönt att slippa åka. Ska dit på lördag också.
Så ikväll blir det en lugn hemmakväll bara.SKa försöka ta tag i disken och plocka ihop lite ikväll.

Min dusch

Ni vet när man vill ställa sig i duschen och ta en lång varm skön dusch?
Stå där och känna vattnet skölja över kroppen. Sådär härligt hett. Man kanske är lite småfrusen.
Ja, jag vet också känslan, men den känslan varar inte länge i min dusch.
Den blir varm och kall om vartannat och det är värst när någon annan i huset spolar vatten. Då blir det iskallt och när dom stänger av blir det så in i norden hett så man bränner sig.
Det är precis som duschen ser när den ska ställa in sig på kallt. När jag schamponerar håret eller tvålar in mig så är vattnet varmt och skönt men så fort jag ställer mig under strålarna så skiftar den till svalt. Precis som att den ser när jag ställer mig där under. Det är väldigt irriterande. Jag vill kunna ta en het dusch utan att få en kalldusch var tionde sekund.
Men huset är gammalt och ledningarna likaså.


Nappen

Jag glömde skriva några rader om Izoldes napp.
Igår hade hon den nästan ingenting alls på hela dagen. Vi gick till och med till affären och hem igen utan att hon skulle ha den en enda gång. Jag bröjar tröttna på den rätt så rejält.
Hon ska dessutom ge den till alla bebisar i tidningar på bilder och så. Och så smackar hon pussande till dom samtidigt. Hon är ju generös iallafall, vill ge bort sin napp.
Hon ska ge nappen till hundar och katter med. Känns som det kanske är dags att sluta med den nu när hon ska börja ge den till andra?
Sedan innan nyår har hon gått runt och sjungit Akta dig, Akta dig...det låter så gulligt. Så Lilla snigel verkar vara en favorit för henne. Dom sjunger nog den mycket på dagis. Och så andra barnvisor kan hon göra gesterna till. Synd man är så dålig på att komma ihåg alla barnvisor man själv sjöng som liten.
Det är bra att dagis finns. Jag vet inte vad jag skulle göra utan dagis. Man ser att hon tycker om att vara där och behöver vara där också. Nej, jag har inget dåligt samvete över att lämna henne där alls. Hon trivs där och där har hon sina kompisar hon kan leka med och slipper vara hemma med mig och sin pappa hela dagarna. Hur kul kan det vara egentligen? Hon älskar ju barn.
Det är synd att jag inte kan lämna henne på måndagar men det blir ju andra dagar.
Jag tänkte först ha henne hemma idag men varför egentligen? Hon gillar ju som sagt dagis och både jag och T och fröknarna tycker att hon behöver sin tid där. Allt för hennes bästa såklart!

Det var någon hemma hos mig inatt...

Igår kom ju T och åt middag med oss och åkte vid halv 6 igen. Innan han gick sa han; Lås efter mig! Ja, sa jag men jag satt med Izolde i famnen då och skulle låsa senare när jag ändå gick ut i hallen.
Så ville hon ha välling och sedan ville hon lägga sig så vi la oss och hon somnade på en gång.
Jag kollade på TV och pratade med folk på internet tills jag la mig halv 11 igårkväll. Jag var rätt trött så äntligen somnade jag i tid för en gångs skull. Strax efter 23 tror jag att jag sov. Härligt!
Men, så vaknade jag med ett ryck av att det luktade starkt av herrparfym.
Jag blev livrädd och det första som slog mig då var att jag hade ju glömt att låsa dörren! Jag ligger där och försöker känna om det verkligen luktar parfym, vilket det inte gör, och så jag bestämmer mig för att gå upp och kolla dörren. Den var öppen och jag låser och går och lägger mig igen.
Men jag kan inte bli kvitt den där olustiga känslan så jag ringer till T, stackarn, som svarar och jag säger vad som hänt. Hade velat att han kom men han hade inte kommit in i porten ändå, så med han i telefonen går jag upp igen och kollar i lägenheten om det är tomt, och det var det. Så vi lägger på och jag lägger mig igen.
Men jag kan inte somna om. Jag är totalt klarvaken. Jag somnade mellan 4:30 och 5 imorse igen så jag är allt mer än pigg nu.
Fortfarande har jag den där känslan i kroppen. Den vill inte försvinna.
Jag funderar lite på om det var ett tecken på att jag skulle vakna och gå och låsa, eller om det verkligen var något? Jag kan till och med säga namnet på parfymen om jag fick lukta på den. Det är en jättekänd parfym.
Jag tar det nog som ett tecken på att jag skulle vakna och gå upp och låsa, men varför? Efter den här natten kan jag lova att jag alltid kommer dubbelkolla om dörren är låst innan jag lägger mig. Det var tredje gången jag sov med dörren olåst sen jag flyttade hit. Det är läskigt!

Vidare om dagen då.
Jag ska snart gå och lämna Izolde på dagis och sedan ska jag hem och sova någon timme och duscha. Sedan ska hon hämtas 13:30 igen och då går vi hem och äter mellis innan pappa hämtar henne, eller om jag kör henne till honom.
Det blir nog promenad senare ikväll med och så kanske tidig kväll. Annars händer det inte så mycket idag.

Drömde att T hade träffat en tjej som hette Sara med. Jag drömde mycket konstigt inatt.

Izolde är morgonpigg

Jag tycker inte att jag somnade riktigt inatt. Och så plötsligt vaknade Izolde och klev ner från sängen och skulle gå upp. Nej, sa jag, vi ska sova nu. Kollade på klockan och den visade redan 6:19. Då var det bara att kliva upp ändå.
Jag har sovit dåligt inatt för jag har vaknat av att Izolde har legat och vridit på sig och vänt sig så hon har buffat in i mig hela natten. Jag måste verkligen lägga över henne i hennes säng innan jag lägger mig för natten. Så kanske jag får sova jag med. Att jag ska ha sådana problem med att sova nu för tiden. Somnar jättesent på natten och när Izolde är här ska man upp mellan 6 och 7. Det är tur att hon gärna vill se på TV en stund på morgonen med vällingen.

Idag blir det nog rätt lugnt. Ska se om T har kommit med vagnen. Då kanske vi klär på oss och går till parken en sväng och leker lite. Sedan måste vi gå till affären med. Det är rätt tomt i mitt kylskåp, tomt så det ekar. Just nu består innehållet där mest av kvarglömd öl från i lördags. Känns det som.
Och diskat bort från i lördags har jag heller inte gjort än. Jag hade verkligen ingen ork igår. Jag får ta det lite eftersom.

Morfars lägenhet har blivit såld med. Mamma skulle skriva kontraktet imorgon. Det var ju tur att det gick ganska snabbt ändå så han slipper betala 2 hyror. Det blev bråk med mamma igår. Jag kanske borde be om ursäkt? Men jag blir bara så irriterad när alla ska säga åt mig hur jag ska göra med jobb. Jag försöker ju allt jag kan för att få ett jobb men jag får ju inget. Jag söker ju allt jag bara kan, lämnar ansökningar på affärer på stan, men ingen hör av sig med något positivt svar. Det är jobbigt. Skitjobbigt. Jag mår inget vidare bra nu för tiden. Det är så mycket runt omkring som inte stämmer alls längre. Det känns som att livet är på väg käpprätt åt skogen. Och då blir det inte bättre av att någon försöker muntra upp mig med att säga att man inte får ge upp utan man måste kämpa vidare och söka mer jobb. Jag vet det! Jag vill kanske bara ha någon som förstår mig, hur jag känner och som kan bara finnas där och trösta lite, men det känns inte som att min familj orkar eller vill bry sig om mig. Bara om det jag gör och tydligen inte verkar göra. Jag vet inte sist jag fick frågan om Hur Jag Mår. Jag tycker jag ställer upp för dom flesta mest hela tiden. Jag bryr mig verkligen om mina vänner och min familj, men om jag skulle vilja prata med någon i min familj om något så slår dom nästan dövörat till och försöker prata bort det och säga att det ordnar sig nog. Nej, det gör ju inte det. Inte den här gången. Men det är lika bra att vara tyst, man vill ju inte verka dryg och jobbig.
Men jag har alltid varit öppen och kunnat prata om saker och ting så jag förstår inte varför ingen annan i min familj är sådan? Dom stänger in allt och pratar inte om det. Och vill nog inte prata om andras problem heller. Är det fult att jag vill kunna öppna mig för mina egna föräldrar och kanske få lite tröst?

Den enda trösten jag har i mitt liv är Izolde. Jag saknar henne när hon inte är hos mig. Jag blir ledsen när hon inte vill bara med mig när T är med, när hon skriker och blir ledsen när jag försöker hålla henne och krama henne när jag inte träffat henne på ett tag. Det känns inte kul alls. Men nu är hon hos mig, till imorgon bara, men det är ju ändå till imorgon. Sedan ska hon till T ända till söndag för jag ska jobba. Men jag får hälsa på dom hemma hos han i veckan.

Söndag

Idag är det söndag.
Igår var det lördag och fest.
Jag har haft roligare måste jag erkänna.
Förfesten var rolig såklart, men krogen hade jag kunnat skita i.
Börjar få ångest över min 25 årsskiva. Vet inte om jag orkar ha någon fest då.
Kanske bara blir lite vänner, lite mat och lite dryck och sedan inget mer. Får se. Det visar sig antar jag hur jag känner för det senare. Det är ju 3 veckor kvar.
Tänk att man är 25 år om 3 veckor. Obegripligt!

Fääääst ikväll

Då var det dags för den omtalade fääästen. Ikväll kommer lite tjejer hit. Vi ska beställa mat, dricka hinkvis med vin, äta nachochips med dip och ha det så kul som det bara går.
Jag hoppas jag kan locka med någon till Gävle, men jag tvivlar.
Det stramar rätt mycket i munnen än för stygnen. Jag är nog lite svullen fortfarande. Det känns så iallafall. Men inget som syns, tack och lov.
Jag längtar tills stygnen är borta. Hoppas det går fort.

Jag har det jag gör idag. Jag ska städa lite och diska undan, ta en dusch och locka till håret. Men just nu har jag ingen lust med det alls, men bara jag sätter igång kanske det ordnar till sig.

Synd att min fru inte kunde komma ikväll. Det hade varit så roligt om hon hade kunnat det. Men jag förstår att hon måste jobba och hon fick ingen som kunde byta hennes pass heller. Jättesynd tycker jag. Men hon kommer på min 25-årsskiva istället. Härligt!

Inte som alla andra

Nu är man hemma igen då efter att ha hälsat på hos Öberg och hans tjej. Det var trevligt som vanligt. Fick popcorn och dricka. Innan det åt jag tacos hos T och I och sedan hem innan jag gick till affären igen och köpte 4 avocados till imorgon. Imorgon blir det ju tjejfest med middag och nachos och dipper. Gott. Sedan försöker jag verkligen övertala Anna att åka med mig till Gävle och gå ut där, men det går inte bra.
Annars idag var det tänkt att jag skulle städa men det har jag inte gjort. Men jag har tvättat. Det har jag. Alltid lika mysigt att vara där nere och flänga på.
Men städningen får vänta till imorgon. Möjligtvis att jag plockar lite här ikväll om jag inte kan somna.
Annars händer det inte så mycket just nu...tråkigt.

Det sjungs karaoke här under mig just nu. Det låter illa. Jätteilla!

Nyopererad

Ja, jag kan ju börja med att säga att jag inte känner mig så värst Hot Mama idag. Jag har inte direkt nytvättat hår, jag har fått stygn i käften efter operationen och det smakar blod i munnen. Det stramar i stygnen lite och känns allmänt konstigt. Men man kanske vänjer sig.
Jag kom till sjukhuset strax innan 14 och fick lite sexiga sjukhuskläder som jag bytta om till. Sedan fick vi gå in i ett rum och vänta på att en narkossköterska kom in och pratade lite. Jag som är så himla rädd började ju såklart böla när T inte fick följa med in i op.salen och började böla igen när hon ville sticka mig innan jag somnat. Men, hon gick och pratade med narkosläkaren som gjorde en bra kompromiss. T fick följa med in i op.salen om dom fick sticka mig där inne, så det fick dom. Så upp på britsen, på med EKG-lappar och blodtrycksmanchett och sedan nål i handen, helvete vad ont det gjorde, och T satt bredvid och klappade mig på kinden. Hade fått 5 tabletter innan jag kom till op-salen och sedan fick jag 2 sprutor i kanylen med illamåendedämpande medicin eftersom jag tidigare mått illa. Det var därför dom ville söva mig med narkos i handen än med mask.
Hur som helst somnade jag och pratade tydligen in sömnen när jag somnade så alla skrattade. Kul att man kan roa någon iallafall. När jag vaknade såg jag en klocka bredvid huvudet som visade på 15:55. En timme senare var jag därifrån utan att ha mått illa och redan efter en halvtimme kunnat stå på benen. Det hade jag inte kunnat göra med mask. Så det kändes bra ändå, trots att jag blev stucken i handen.
Åkte hem till T sen och låg framför TV:n resten av kvällen. Åt lite mat när bedövningen började gå ur lite men jag var bedövad långt fram på kvällen. Somnade i soffan vid 18:30 och sov till 21. La mig inne i sängen men där kunde jag inte somna om. Senare kom T in så där låg vi alla 3 inatt. Det gick väl inget vidare. Varken jag eller T kunde sova men Izolde sov mest hela natten.
Idag har man tvättstugan och ska städa lite inför imorgon. Imorgon är det storfest på Högbovägen! En massa hormonstinna mammor mest. Men kul hoppas jag att det blir, trots att stygnen i munnen stramar. Jag kommer väl sitta i ett hörn för mig själv och se sur ut fast jag inte är det. Men vill undvika att skratta för då stramar det ännu mer bara.

Trött

Jag är så trött. Jag orkar snart inget mer. Hjärnan hänger inte med som den ska längre märker jag. Den är seg och jag känner mig svimfärdig. Jag orkar ingenting. Vill bara sitta stilla eller helst lägga mig och sova...sova, sova, sova. Har jag järnbrist eller vad är det här?
På 4 nätter har jag sovit max 16 timmar. Det är alldeles för lite när jag har Izolde. Jag skulle ju lämna henne på dagis idag och T skulle hämta henne sen och ha henne till söndag. Men nu fick hon ju vara hemma idag eftersom hon har feber och då blir allt ännu jobbigare. Hon har skrikit och vart förbannad mest hela morgonen och så fort jag sätter mig så blir hon arg, och så fort hon inte har snutte och tutte så bli hon arg. Jag pallar inte hur mycket som helst på så lite sömn. Varför, varför kan inte jag få ha mamma och pappa här som kan ställa upp och passa henne ibland. Måste man orka jämt när man är mamma? Det känns som det är fult att be om hjälp med barnvakt. Har man skaffat barn ska man klara det och inte be om hjälp känns det som. Inte konstigt att en del brakar ihop emellanåt och gråter av hjälplöshet. Man orkar inte hur mycket som helst, och speciellt inte nu när man är ensamstående heller. Då får man ingen hjälp alls. Jag har ingen här nere som jag kan be om hjälp av. Ingen alls. Det är inte samma sak längre att ringa farmor och fråga om hon kan passa henne. Det är åt helvete att inte ha sina föräldrar i samma stad.
Jag orkar snart inget mer.
Jag hoppas att T blir klar snabbt idag på jobbet som han sa att han kanske skulle bli. Sedan skulle han vara hemma med henne imorgon. Tack, tänkte jag.

Jag måste få sova...


Feber

Nu har hon feber igen. 38 grader vid frukost alldeles nyss. Jag tyckte att hon kändes varm i arnhålorna. Tråkigt att hon ska få feber bara sådär. Jag hade väl en svag aning om det inatt när hon snörvlad och hostade lite att det inte skulle bli något dagis idag. Tänker inte lämna henne på dagis när hon har feber. Så vi får vara hemma och febermysa så gott det går. Hon blir ju väldigt lätt uttråkad, men jag tycker inte hon ska stoja omkring när hon har feber och är sjuk. Men det är jag det. Vi kanske kan måla lite, se på film eller banprogram och så. Inga större utsvävningar.
Inatt somnade jag innan 3. Fick tydligen ett sms strax innan 3 inatt, men jag har på vibratorn bara så jag vaknade till lite lätt av surrljudet och somnade om sedan.
Det var från jobbkompisen på Cherry. Hon vill att jag ska med på kryssningen den 1 feb men jag känner inte att jag har råd. 200 kr är ju ändå 200 kr. Det dras från lönen den 25 februari. Men det går ju alltid mer pengar. Till alkohol och så. Jag vill ju säkert köpa nåt till Izolde och så när jag ändå är iväg. Så jag tror jag hoppar det ändå. Men det hade ju varit så himla roligt. Men nu blir det ju först fest på lördag med en massa tjejer och sedan ska jag ha 25-årsskiva den 14 februari och då kommer det ju gå pengar till tårta och lite annat som man ska bjuda på. Och efter samtalet med Alfa-kassan igår så kommer jag inte ha mycket pengar alls ett tag framöver nu.
Men det låter som att det kanske kommer lösa sig det med, om jag har riktig tur så, men tur, vad är det? Jag har alltid otur.
Jag hade planerat min dag på det här viset idag; jag lämnar Izolde på dagis vid halv9 tiden och sedan åka till Anna i Årsunda. Nu blir det såhär; vara hemma med Izolde och se till att hon blir bättre. Men hur gör vi imorgon då?
Jag hade tänkt få lite sovmorgon imorgon eftersom jag ska in på op då. Jag ska inte vara där förren kl 14 men jag får inte äta på hela dagen och då känns det som jag hellre sover bort dagen än leker med Izolde och underhåller henne. Man blir ju så grinig när man är hungrig. Dessutom skulle T ha henne från idag men nu känns det tveksamt. Det kanske slutar med att jag har henne till fredag om febern fortsätter. Men farmor skulle ha henne medans jag är på op och T ska ju följa med mig dit. Sen fick jag vara hos han på kvällen tills jag känner mig lite piggare, men det kanske slutar med att jag sover över där och har Izolde där på fredagen tills han slutar. Ja, får se. Jag har ju tvättstugan hela fredagen, plus att jag ska städa då. Det hade jag planerat, men med barn kan man inte planera så mycket tydligen. Inte för att det gör något så, men jag skulle behöva tvätta och städa då.
Men hon kanske är piggare då. Man ska inte gå i förväg och fundera så mycket kanske.

Min Fina Gina....

...har idag fött sitt andra barn och det blev, precis som jag trodde, en flicka. Hon har fått en dotter! Jag är så lycklig för deras skull. I ambulansen 15:10 föddes hon. Jag längtar efter att få se henne. Lilla pluttan!

Snö i sinne, soligt inne

Jag önskar att det var 35 grader varmt ute nu istället för dom enstaka minusgraderna det är och all jävla snö som kommer. Den kan ju komma till jul men sedan kan den försvinna. Ja, visst är det väl lite mysigt när det snöar, men det är inte lika kul att behöva pulsa med en vagn i det.
Så bort med snön och fram med sommar och blommor och bin!

...måste komma från helvetet

Varför har jag alltid oflyt med allt jag tar för mig?
Nu fick jag precis veta att jag inte får pengar från a-kassan. Nehej, då hamnar jag på soc då.
Jävligt kul!
Dessutom kommer en annan tillbaka till jobbet i februari så då kommer ingen få något extrapass heller, så då får jag alltså jobba ännu mindre än vanligt. Jag kommer hamna i rännstenen tillslut. Jag och mina möbler.
Men på något vis har jag haft det här på känn, att jag inte skulle uppfylla arbetsvillkoren, som det så vackert heter. Era jävla arbetsvillkor kan ni stoppa upp långt upp! Jag har ju jobbat, men tydligen inte tillräckligt. Ingenting jag tar mig för är tillräckligt. Om man inte redan mår dåligt så gör man det nu. Men jag mår nu ännu sämre. Allt åt helvete. Pengar, pengar, pengar. Det handlar bara om pengar allting. Jobb och pengar. Men för oss som inte har det då, vad ska vårat liv handla om då? Att överleva. Käka gröt och blodpudding, utan lingon till eftersom det är för dyrt. Jag har knappt råd att skita nu.

Febernatt

Igårkväll var Izolde lite hängig. Och så kändes hon lite varm, men hon var ändå rätt pigg. Så jag bad ju T komma med febertempen så jag kunde kolla tempen på henne och hon hade feber. Hon somnade jättesnabbt igårkväll och vaknade efter några timmar, vid halv 11. Då hade hon 39,1 i temp så hon fick mer Alvedon då. Sedan somnade vi och gick upp vid 7 imorse. Då hade febern lagt sig och efter några timmar var den borta.
Annars har hon vart lite smågnällig idag. Men efter lunchsovning som slutade med att vi vaknade 14 idag, så tog det ett tag innan vi kom iordning för att åka till Årsunda och Anna och hennes barn. Kom dit strax innan 16 och där var redan 2 andra mammor med barn och så kom en till efter mig. Det var kul att prata lite och Izolde fick leka lite med barnen. Fick tårtfika idag igen. Vi kom inte därifrån förren efter 18 ikväll. Hämtade nässpray hos T och fick hjälp upp med micron jag fick av Anna, tack, så nu har jag micro. Jättebra!
Så nu har jag det lugnt och skönt hemma i min soffa ensam. Ser lite på TV och kollar lite internet. Ska försöka sova rätt tidigt ikväll. Om det går. Imorgon blir det dagislämning, promenad, kanske lunch med T och sedan dagishämtning. Ska försöka hitta strumpor til Izolde med, hon har så dåligt med det.
Sedan ska jag lämna henne på dagis på onsdag och sedan hämtar T henne där.
Har veckan fylld med annat jag ska göra, så det känns skönt så man inte bara sitter rakt upp och ner när jag inte har henne. Torsdag ska jag sov ett tag på morgonen för kl 14 ska jag in på rotspetsbehandling under narkos. Sedan är man ju lite knasig i bollen så jag fick vara hos T på kvällen. Sedan blir det vila och städa på fredagen och på lördagen blir det fest. Söndag blir det vila och sedan kommer kanske Izolde hit på eftermiddagen. Så jag har det jag gör mina barnfria dagar. Alltså inget jobb den här veckan. Känns lite tråkigt men jag har 3 pass nästa vecka, varav 2 är i Falun. Drygt att köra men det går nog bra.

På kalas

Imorse vaknade Izolde 5:40 och då hade jag sovit i kanske 3 timmar bara. Men hon somnade om till 7:30. Skönt det. Sedan gick vi upp och värmde risgrynsgröt och åt frukost. Sedan hoppade vi i badet ett tag och jag fick mig en dusch. Sedan kollade vi lite på TV och jag tyckte hon kändes lite varm men visste inte det var feber eller inte. Förmiddagen gick rätt snabbt ändå. Vi åt lunch vid 11 och sedan la vi oss och sov lunch i 1½ timme tillsammans. Hon hade redan klivit upp när jag vaknade. Jag ville inte vakna, för jag var så himla trött. Men vi skulle ju på 4 årskalas så det var bara att ringa T och säga att vi var vakna och kunde åka. Så han åkte in på ICA och köpte present och kom sedan hit för att hämta oss och sedan bar det av till Årsundaskogen. Där bjöds det på tårta och fika, alltid lika gott såklart. Det var gröna tårtor. Med strössel på. Och non-stop. Vi var där i 1½ timme och jag skojjar inte när jag säger att det säkert var 12-13 småpojkar och endast 3 flickor på kalaset. Hur kan det bli så? Att det bara nästan var pojkar? Konstigt tycker jag.
Sedan åkte vi hem igen och jag hann springa in på ICA och köpa blöjor innan vi fick skjuts hem.
Väl hemma tyckte jag att Izolde började kännas varmare så bad T komma med febertermometern. Hon hade 38,2 så hon fick Alvedon.
Sedan lagade jag mat och hon tittade på TV och var loj. Jag la henne nyss och hon somnade på 5 minuter bara. Det gick jättefort. Hoppas hon sover hela natten och hyffsat länge imorgon. Gärna till efter 7. Och jag hoppas att jag får sova riktigt inatt. Jag tänkte se på Trollkarlen på TV och sedan lägga mig.

En kväll

Iförrgår var det dags att svida om igen då och ge sig av till Gävle för att jobba igen. Jag tackade såklart ja till ett extrapass, som jag alltid gör. Det behövs. Önskar jag fick jobba mer ändå. 10 pass den här månaden om det inte händer något nästa helg. Förhoppningsvis.
Det gick bra som det alltid gör på HB. Jag backade inte som sist i Falun. Men jag var lite småless, trött och smågrinig. Det märktes tydligen för Johan sa det till mig. Tack för den.
Jag hade sena passet, Johan stannade kvar fast han slutade 2:15 och satt och pratade när vi räknade. Det var trevligt att han stannade kvar. Alltid kul och prata med han som med alla andra man jobbar med där. Det blir ju mycket sexskämt hit och snusk dit mest hela tiden. Men det är bra att alla är likadana och kör samma grova grejjer, annars hade det blivit jobbigt tror jag. Man har ju syrebrist där inne så det kanske är därför. Kul har vi iallafall.
Kom hem 3:15 och var så himla trött men somnade efter ett tag. Hade ställt klockan på 10 igår men gick upp efter 11. Hade lätt kunnat sova några timmar till men eftersom mitt älskade lilla hjärta kom igår och skulle upp tidigt idag så var jag hellre trött igårkväll och la mig i tid så  jag var pigg imorse. Men det var jag inte 5:40 när hon vaknade första gången. Men tur vi somnade om till 7:30 för jag somnade någon gång efter halv 3 inatt. Illa!!
Idag ska vi dessutom på kalas hos Manfred som fyllde 4 år i onsdags. Måste alltså köpa present till honom. Det glömde jag bort att göra igår, men vi kanske kan göra det idag, jag och Izolde.
T skulle följa med han med sa han, men får se om han gör det.
Hoppas vi får tårta.
Det kändes som det var söndag igår. Konstigt. Fick hela tiden tänka om.
Jag borde dessutom leta reda på instruktionsboken till telefoninstallationen så jag har hemtelefon snart men jag orkar inte koppla och grejja.

En natt hos Harry

Natten hos Harry gick inget vidare alls. Det hela började med att det hade blivit snöstorm ute och när jag väl kom fram till Falun så körde jag fel så fick stanna och fråga en man om vägen. Till slut hittade jag iallafall fram och sprang in på Grand och fick en p-biljett. Sedan in igen och uppför trappen upp till Harry. Fick fråga mig fram efter nycklar. Sedan vidare in på toaletten för att sätta på mig väst och slips och sedan in i discjockeybåset för att få ut markerna som fanns i ett kassaskåp. Vilket rassel. Jag försökte flera gånger att få upp den där jävla dörren men det funkade inte. Jag frågade ett gäng killar om någon av dom var starka nog att få upp dörren men han som hjälpte mig kunde heller inte. Ringde chefen i Falun flera gånger och sa att det inte gick. Så han ringde en gammal croupier som kom och hjälpte mig. Vilken ängel. Inte konstigt att inte kassaskåpet öppnade när man fått fel kod heller. SUCK!! Men ja, jag fick iallafall upp dörren och kunde hämta markerna och sedan vidare till bordet. Då var klockan 21:30 och jag skulle öppna 21:00. Kom på att jag glömt papperet med instruktionerna om hur Armaticen fungerade så snälla ängeln hjälpte mig med det också innan hon gick. Sedan var det bara att börja, och vilken start sen. Jag hade 100% första tiden på hyffsat mycket pengar men sedan vände det helt och gick käpprätt åt helvete. Kvällen slutade med att jag gick back. Har aldrig hänt och ska tamejfan aldrig hända igen. Och vad krångligt system dom hade på det där stället med. Man skulle hämta olika saker på olika platser och räkna helt själv dessutom. På Heartbreak är det helt annat. Mycket smidigare allting. Jag satte mig i bilen vid 01:40 ungefär och var hemma 02:45 inatt. Det gick bra att köra trots skitvädret ute.
Imorgon fick jag ett pass på Heartbreak, kära gamla Heartbreak, annars skulle jag inte ha jobbat förren om 2 veckor nästa gång. För lång tid bort. Så jag tackade och tog emot. Såklart.
Nyss var en gammal jobbarkompis förbi för att prata om ett jobb jag kanske får på en annan ungdomsgård, Zenit. Ska ringa föreståndaren där och prata lite. Det låter ju positivt. Så hoppas jag får börja där en del med. Så får man lite mer klirr i kassan. Det behövs verkligen!
Sedan är det ju bara 2½ månad kvar till våren och golfen. Äntligen!!
Hade tänkt att kanske hälsa på hos T och I idag men T:s mamma skulle komma förbi där så jag vet inte om jag går dit. Måste ändå gå till ICA och handla lite. Men jag är inte sugen på att göra något alls nästan. Det är säkert för att jag sover rätt länge på dagarna när jag är ensam. Men det blir ju lätt så när man jobbar med det man gör. Natt mest. Inget att göra åt kanske.
Det märks att dagarna blivit längre nu. Det är skönt. Längre ljust. Det behövs. Man blir ju instängd. Man kanske skulle gå och sola på det nya stället? Få lite färg och kanske bli piggare.

Fullmåne

Jag har svårt att sova när det är fullmåne. Inatt somnade jag jättesent. Jag är inte speciellt trött heller. Och när jag väl somnar så drömmer jag så sjuka saker så det vågar jag inte skriva här. Jag vågar knappt tänka på det. Så hemska saker är det.

Idag ska jag ta mitt pick och pack, sätta mig i bilen vid 20-snåret och brumma med bilen ända till Falun för att jobba. Det är lite pirrigt eftersom jag aldrig vart där innan. Bara en gång i somras i centrum, men jag hoppas jag hittar rätt.
Jag blev väckt vid 11 idag av en man som jobbar där annars som berättade hur det fungerade där med nycklar och koder och så. Så jag fick skriva på en lapp så jag kommer ihåg det, och det var bara att ringa om det var något jag funderade över. Jag tror att jag kommer behöva ringa.
Jag har 3 pass i Falun den här månaden. Inatt och 2 sist helgen. Sedan får jag se om jag tar åt mig mer. Det beror helt på hur det går att köra emellan på natten och så. Man vill ju inte vara allt för trött efteråt. Det kan bli farligt.

Idag klev jag upp 13:30. Men som sagt, jag somnade sent och sover oroligt så inte konstigt att man är trött.

Jag tänkte sätta på mig mina nya kläder idag kanske. Försöka göra mig lite fin och kanske gå ner på stan. Kika på rean på Donna. Där skulle jag behöva hitta något fint.

Ny blogg, nytt liv

Då var man tillbaka då, i bloggens underbara värld. Efter att ha bloggat i drygt 2 års tid som från början handlade om min graviditet och senare om livet att ha barn till att bli något helt annat, om mig och mitt liv i det stora hela, avslutade jag den bloggen och tänkte sluta skriva.
Vänner hörde av sig och undrade när jag skulle starta en ny blogg och här är jag nu, nära och kära, ny blogg, nytt liv. Med ett namn som en jäkla Hollywoodskådis.
Jag saknar att skriva om småsakerna som händer, berätta för alla att jag träffade en underbar vän och fikade, hur Izoldes ordförråd blir större och större, hur livet ter sig överhuvudtaget. Det fattas något när jag inte får skriva. Och jag känner redan nu en viss lättnad av att ha startat en ny, färsk blogg. Så luta dig tillbaka, och häng med mig i mitt liv...

Idag kom en vän in till stan. Vi gick direkt och fikade på Hansens. Klockan var bara 9:30 så affärerna var fortfarande stängda. Efter fikat blev det lite REAprovning på B-Young. Vi hittade lite kläder vi gillade men inget vi köpte dock. Varken hon eller jag är gjord av pengar tyvärr. Vidare, efter att ha trängts i samma provhytt en svettig stund, till banken för att växla in en hög med småpengar hon hade och det blev strax över tusenlappen. Hon blev överlycklig! Nu kunde hon köpa fina presenter till sin gulliga son som fyller 4 år imorgon. Efter banken blev det AMS där vi fick kopiera hennes liv på papper och sedan vidare till leksaksaffären för att kolla på leksaker till födelsedagsbarnet. Där hittade jag fina bokstäver i trä. Jag köpte 6 st, så dom bildade IZOLDE. Jag tänkte klistra fast dom på hennes säng när jag målat den vit. Sedan blev det till och med en tur till Valbo och Djurmagazinet där hon handlade ett akvarium till sin son i present och två påsar blå sand. Hoppas han blir glad. Sedan hann vi till och med med en onyttig tur in på McDonalds. Sedan bar det av hemåt igen innan vi skulle åka och hämta våra kära små barn på dagis. Allt detta på ungefär 4 timmar. Inte illa pinkat!

Efter att ha ätit middag hemma mig, fick jag låna bilen och åkte en sväng till Valbo köpcentrum själv för att köpa lite kläder på H&M där jag fick presentkort i julklapp från mamma och pappa. Äntligen hittade jag det jag varit ute efter. Det blev 2 par jeans och en rödvit tröja. Nu kan man känna sig fin en stund igen. Och det dröjer nog till nästa shopp

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0