2009

Då var det dags för en sammanfattning.
Den kommer bli kort.
Den kan summeras som: Ett Riktigt Jävla Skitår!
Jag tror inte att jag behöver säga mer än så faktiskt.

Det som känns bra är att jag har flyttat hem till Östersund igen efter 7 långa år i Sandviken.
Och så att jag träffat Tony igen känns också bra. Jävligt bra!

Det som inte känns lika bra tänker jag inte skriva här för det är så mycket och ingen har lust att läsa om det ändå och dom flesta av mina nära och kära vet redan vad det är.

Det här nyåret känns faktiskt på riktigt som en ordentlig nystart. Lämna det gamla och in med det nya, fräscha, och glömma allt vad 2009 heter.

Så 2010, VÄLKOMMEN!!!


Stugan

Då var man i stugan äntligen då.
Det var svinkallt igår när vi åkte, -29 grader mest hela vägen. Men här i byn var det "bara" -21.
Gick upp och börja skotta fram skoter och kälke och leta spade. Tony åkte och hämtade all packning (ja, det var en hel del) och jag skotta fram bron.
Sedan in och börja få upp värme och det tog ju ett tag.
Nu på morgonen så är det kallt igen. Måste ha igång alla element och eldar som galningar.
Mamma och pappa trodde vi skulle frysa ihjäl här uppe men än så länge lever vi ju.

Det är så lugnt och tyst här.
Fast det är tur man har bredband med sig så man har något att pyssla med på dagarna. Det finns ju inte så mycket att hitta på här. Bara ha det bra...

Förberedelser

Imorgon åker jag och Tony till stugan. Vi blir borta nästan hela veckan tror jag.
Idag måste jag köpa handskar och en mössa, för annars kommer jag väl frysa ihjäl där uppe.
Jag fick nästan en hel instruktionsbok av mamma igår på vad som ska göras när vi kommer upp. Det känns lite pirrigt att åka dit ensam utan dom, men man har ju sett hur det går till sedan man var liten så det ska väl inte vara några större problem hoppas jag. Och funkar det inte alls är det ju bara att vända och åka hem igen.
Idag blir det tvätta och en sväng på stan.
Ska hitta en ram till det fina fotot jag fick i julklapp av Izolde på henne. 30x40 cm stort är det. Svartvitt. Jättefint!
Och så ska jag sätta in pengarna jag fick av moffa och så kika på jeans på Vero Moda. Mellandagsrea. Fick presentkort av storebror där. Jag får se om jag orkar. Helst vill jag gå ensam och kolla på kläder. Då får jag gå i min takt och bestämma själv. För tillfället tycker jag inte om att gå i affärer alls och kolla på kläder. Men jeans behöver jag. Verkligen.
Sedan var det inet så mycket mer.

Ikväll ska jag iväg och se på hockey. Modo - Brynäs med Tony hemma hos hans kompis.
Dom hejjar på Brynäs och jag på Modo så det ska bli intressant och se om vi är vänner ikväll!

Tåget hade blivit försenat 40 min igår. Tråkigt för dom. Men det hade gått bra och idag är lillsnuttan på dagis. Hon hade varit lite ledsen för att inte Gun va där men hon kom till 9.

It aint over til it´s over

Jag får någon fjuttig timme med Izolde imorgonbitti innan dom sätter sig på tåget och lämnar Östersund för den här gången. Det känns inge vidare alls.
Jag sa att jag skulle kunna komma ner om någon vecka. När vet jag inte. Jag måste sätta mig in i skolan först och se till att det fungerar. Sedan kan jag vara vart jag vill, bara jag har nät och dator till hands. Bra det!

Jag var med mamma på gumpa på Friskis idag, där jag även fått gymkort. Det var faktiskt ganska kul att gumpa. Trodde jag inte.
Så det kan jag följa med på och så vill jag börja gymma igen med.

Dagen innan hemresa

Imorgon förmiddag åker lillsnuttan hem med sin pappa till Viken igen.
Jag kommer stå på perrongen och tokgrina, det vet jag. Jag vill inte! Vill att hon ska stanna kvar här med mig. Varför kan hon inte få bo här hos mig för?
Varför måste hon bo där nere?
Den enda som förstår hur jag känner är Tony.
Ja, vi är ihop igen.
Och det känns hur bra som helst.
Jag vet hur jävla mycket galla jag spytt över han här men nu har vi pratat och rett ut allt iallafall.
Folk får tycka och säga vad dom vill. Det är mitt liv och det är inte direkt så att vi kommer flytta ihop imorgon ändå så. Det får ta den tid det tar, men det är det värt.
Det är konstigt att man kan gå från att ha älskat någon till att hata någon till att sedan känna likgiltighet till han, och för att sedan när man väl ses igen efter drygt 5 månader, tappa andan och bli alldeles knäsvag och yr. Hur kan det bli så?
Det är som att ha kommit hem. Så känns det.
Han vet hur det känns för han har det samma med sina barn.
Vi hoppas att nästa år ska bli ett mycket bättre år än vad det här året har innehållit. Fy fan vilket skitår det har varit egentligen. Inte hela tiden men stora delar av det.
2010, du är varmt välkommen!

Avatar

Ikväll var jag på bio och såg Avatar och jag tyckte om den. Den var häftig och spännande. Riktigt bra faktiskt!
Jag blev så inne i filmen emellanåt att det nästan kändes som man var där på riktigt. Det är sällan det händer, så den fångade mig och jag ville på något vis att den där världen skulle finnas på riktigt för jag vill åka dit!


Julafton på riktigt

Det blir helt annat att ha julafton när Izolde är med.
Har nyss öppnat alla julklappar och stökat undan mat och strax är det dags för efterrätt.
Izolde spelar fiskspelet med momma och moster.
Izolde fick massor med saker. Kläder, leksaker, spel, kritor och pennor och smycken. Varje nytt paket skrek hon WOW åt. Ganska kul att höra.
För övrigt har hon varit ganska gnällig och förbannad idag för allting. Inget har riktigt varit bra åt henne och hon blev som galen när T skulle duscha ensam och hon inte fick följa med. Hon hänger ju han i hasorna hela tiden så jag sa till han att gå och duscha ensam, det tar ju 5 min. Hon gallskrek konstant hela tiden. Jag försökte hela tiden att få henne på andra tankar men inget fungerade.
När Kalle blev på TV så dög jag med ett tag, fram till maten. Det kommer i vågor det där. Ingen får typ hjälpa henne. Bara pappa. Inte ens farmor som ofta är och hälsar på får hjälpa henne med något. Alla tycker att det är så himla tråkigt. Det är jobbigt för mig så till den grad att jag ibland inte ens förmår mig att försöka för jag vet ändå precis vad som kommer hända.
Men det ska gudarna veta att jag försöker typ hela tiden.

Till efterrätt ikväll blir det Ris Ala Malta. Det gillar jag.

Själv fick jag det jag ville ha förutom en digitalkamera, men jag fick istället ett träningskort så det känns ändå inte som någon förlust. Nu ska det jävlar i mig börja tränas! Från 1 januari. Jippi!
Fick en jättefin PJ av syrran. Den ska jag sova gott i inatt.

Alla verkar iallafall vara nöjda och glada och snart är julaftonskvällen slut för den här gången. Dagen gick ganska snabbt ändå.
Imorgon blir det kanske bio på kvällen. Mysigt! Får se vilken film det blir, om det ens blir nåt.
Annars hoppas jag på att få åka till stugan över nyår några dagar. Åka på måndag kanske skulle jag vilja.

Uppesittarkväll (det är MIN måne)

Ikväll är det enligt tradition dags för uppesittarkväll med BingoLotto.
Kan nästan tro att hela Sverige sitter uppkrupna i sina bingosoffor och väntar på att få börja dutta där vid 19:27-snåret. På bordet står det sedvanliga chips och dipp, ostkrokar och allehanda godis och så något gott att dricka. Vin eller öl till de vuxna och läsk till de mindre.
Det är som en trerättersmeny!
Så börjar då LottoLotta med sina julrim och annat smått och gott och man sitter där och hoppas på att få vinna iallafall en bil den här gången. Eller åtminstone en resa. Ja, det skulle vara en fin julklapp må jag säga.
Men man blir lika besviken varje gång för man vinner inte ens hundralappen.

Ikväll har jag 3 spel igång. BingoLotto och två V75 kuponger. Så jag är iallafall med i spelet ikväll.
Och senare inatt blir det antagligen lite poker innan jag lägger huvudet på kudden på riktigt för att sova. Alldeles ensam, som vanligt, igen.

Ikväll blev det kinamat till middag.
På väg hem såg Izolde månen och stjärnorna. Då sa hon:
"Det är min måne"
Hur gulligt lät inte det då?
Nu kommer jag alltid tänka på det när jag ser på månen. "Det är min måne"

Sexualtitet

Bisex
Bi-sex
Bis-ex

Vad tror ni?
Njae....NEJ!

Sit´n´go

Inatt spelade jag en liten sit´n´go på 6 personer, och vann den! Det var inte så mycket pengar, bara 19 dollar, gick in med 5. Men ändå, jag vann den! Kul hade jag iallafall.

Idag skulle jag göra iordning lite lunch. Det fanns lite korvstroganoff kvar men visste inte om det skulle räcka till alla så jag tina bacon i micron och när jag skulle steka så tyckte jag att det luktade väldigt konstigt. Började få kväljningar av skiten så jag kasta bort det.
Fy fan va vidrigt det var. Sitter fortfarande kvar i näsan och ger mig kväljningar till och från hela tiden. Det stinker i hela jävla lägenheten!

Jag, Izolde och T ska nog åka och hälsa på min moffa nu snart. Köpa med en smörgåstårta kanske. Det är gott. Jag fick inte mig så mycket mat nyss just pga baconincidenten. Kan knappt tänka på det!

Jag och mamma åkte till moffa igår för att städa hos han innan jul. Jag dammade och dammsög och skurade och ordnade om i fönstren lite. Det tog dryga timmen att få allt klart så det gick ganska snabbt.

Igår berättade jag även för mamma det jag har velat säga ett tag men inte riktigt vågat. Eller jag har inte känt att det har varit tid för det och jag vet inte hur jag skulle säga det heller, men nu är det gjort. Var inte så farligt kanske?

Och om 2 dagar är det julafton. Köpte några få julklappar igår på stan. Jag hatar att gå i affärer och handla sådär. Det är drygt och jobbigt och för mycket folk i rörelse. Och när jag inte vet vad jag ska ha heller så blir det bara värre. Jag tyckte om det förr men nu hatar jag det mest.
Sedan blir det nyår och då skulle jag vilja åka till stugan några dagar. Får se hur det blir.
Annars vet jag inte vad man ska hitta på men något skulle jag vilja göra iallafall. Åka iväg ett tag. Hade funderingar på Åre eller Sälen men allt är uppbokat. Och snordyrt också för övrigt. Tråkigt!

Izolde har ätit så himla dåligt dom senaste 2 dagarna så hon har inte varit så rolig. Men jag tror hon åt ganska bra till lunch idag för hon är glad nu. Ligger i sängen med mig och har mina glasögon på sig och läser Plupp. Hur go som helst!
Igårkväll var hon vaken till 22 och bakade med sin mormor. Gulligt! Det tyckte hon om.

Ikväll ska jag spela lite mer poker tänkte jag och se om man vinner lite till. Kul!

Ännu en död

Skulle gå in och blogga lite och ser då att Brittany Murphy dött imorse.
Bara 32 år gammal. Hon borde inte ha dött nu.
Det kanske ligger mer bakom?
Det är tragiskt, ung, vacker och framgångsrik.

Det är mycket kända människor som dött 2009.
Jag måste säga att det har varit ett riktigt jävla skitår, men jag känner på mig att 2010 kommer innehålla så mycket mer bra saker än 2009 iallafall.
Det vet jag redan nu.

Snart släpper vi "Bomben" <3

Shopping och bakning

Idag känner jag hur energin flödar.
Det har nog märkts också.
Jag och Izolde åkte iväg strax innan lunch för att handla lite blöjor och smörgåstårta och lite annat. Sedan åkte vi hem och åt innan vi åkte iväg till nästa affär för att handla till middag och så in en snabbis på Apoteket.
När vi hade handlat där och kommit hem så satte vi igång och bakade kolakakor/sirapskakor. Har precis tagit ut dom ur ugnen och skurit upp dom.
Izolde var jätteduktig när vi bakade och stod och väntade på att få hälla i ingredienser och sedan röra och smaka förstås. Hon gillade degen iallafall.
Nu leker hon med sin pappa inne på deras (mitt egentligen) rum.
Hon är iallafall inte alls lika pappig nu mer och det är jag glad över, fast jag får fortfarande inte natta henne eller sova hos henne.
Jag hade tänkt gå med henne på badhuset igen till veckan om hon inte är allergisk som T trodde att hon kanske var. Hon hade blivit rödflammig igårkväll över kroppen och lite torr, men jag vet inte om det är allergi. Det borde väl komma ganska direkt när man kommer i kontakt med det man reagerar mot. Så sa läkaren till mig om min nötallergi. Som visade sig inte vara nötallergi.
Men jag kan ju googla lite och se vad som står om klorallergi, vilka reaktioner det är och så. Men det verkade iallafall inte klia på henne.
Annars ska vi gå på Djungelhuset igen också. Det var ju hur kul som helst för henne!
Och jag måste köpa lite julklappar någon dag med.
Det är det som står på agendan dom kommande dagarna. Det kan bli hektiskt ändå om man ska hinna med allt kan jag tro. Men det gör inget! Jag älskar att ha tusen bollar i luften.

Igårkväll la mig vid 22 men vid 23 blev jag utringd till lite pokerlir. Kom hem 2 inatt.
Hade så tråkigt på kvällen igår så jag höll på att gå åt!
Det är inte skitkul att sitta med sina päron och sitt ex en lördagkväll och se på Dansbandskampen. Izolde somnade ju vid 20 så vad skulle jag göra?
Så jag la mig tillslut och låg och läste. Bra bok det där med. Den här Camilla Läckberg är riktigt bra tycker jag!

Uttråkad

Men kan man ha det tråkigare än vad jag har nu?
Nej jag tror inte det.
Vet inte vad jag ska hitta på alls.
Dansbandskampen är på i bakgrunden. Mamma, pappa och T kollar. Izolde sover sedan dryga timmen och jag har tråkigt.
Jag kan inte se på film heller eftersom Izolde ligger i min säng och sover och dom andra vill väl inte se dom filmer jag vill se heller.

Jag kanske kan kika på Ullared på datorn eller så.

Eller ta en promenad, men det känns för kallt.

Baka?

Sova?

Läsa? Nej jag har ingen läslampa här inne i datarummet som för övrigt har blivit mitt sovrum.

BLÄ!!

Några timmar på badhuset

Idag gick jag och Izolde till badhuset för att bada några timmar.
Hon och jag ensamma!
Hon var hur duktig som helst hela tiden vi var där.
Från början var hon lite småskeptisk till allting och klängde sig fast runt min hals. Men efter en stund ville hon simma och senare så gick hon runt själv och klättrade i och ur bassängerna och åkte till och med en vattenruschkana själv några gånger.
Hon rullade runt och kastade sig i vattnet och hade så himla roligt.
Vi var där i 2 timmar och när jag sa att vi skulle gå hem så ville hon inte det.
"Bala mea" sa hon flera gånger och blev ledsen. Men jag sa att vi kanske kunde gå iväg en annan dag, nästa vecka igen.
Och när vi kom hem berättade hon stolt för sin pappa att hon badat och sa en massa saker som vi inte förstod alls, men hon var jätteglad iallafall. Huvudsaken det.

Ikväll kommer syster hit och äter middag.
Sedan ska jag väl kanske iväg en stund när Izolde somnat.
Men får se, jag känner mig ganska trött just nu.
Ska duscha iallafall.

Är det så?

Är det verkligen så att jag börjar få magkatarr nu?
Jag mår lite halvilla till och från och har inte alls samma aptit som jag brukar.
Godis och läsk och sånt där faller mig inte alls i smaken just nu, och det är sällan det är så.
Jag har ont nu inatt. I maggropen, precis där det brukar göra ont.
Men jag har verkligen ingen lust att få det nu.
Men det är nog inte så konstigt heller med tanke på som händer just nu. Eller inte händer just nu kanske man ska säga. Får börja knapra Novalucid-äckel-tabletterna imorgon då kanske.
Så så äre....

Typiskt Magda

Det som hände mig idag är så typiskt mig.
Jag brukar säga såhär om mig att om jag går på en gigantisk parkering där det är helt tomt och det finns bara en endaste liten grop på hela den stora parkeringen så skulle jag gå rakt ner i gropen. Det är typiskt mig.
Och idag var inget undantag.
Jag åkte vid 14:30 iväg till Lillänge för att köpa en grej på Apoteket innan jag åkte ut till mammas jobb för att gå med henne på gumpa på Friskis nu i eftermiddags.
Jag hade packat och grejjat och åkte iväg.
Parkerade och va in och handla och satte mig i bilen för att åka ut till Frösön men då vägrar biljäveln att starta.
När jag slår på tändningen så funkar alla lampor och fläktar och radio och allt, precis som det ska, men när jag vrider om ytterliggare så händer absolut ingenting.
Jag testar några gånger till innan jag ger upp. Ringer farsan som blir less som få och får sätta sig i farbrors bil (tur att den stod här hemma) och komma till undsättning.
Han kommer och hämar mig och vi åker till Bilbolaget där han pratar med en gubbe om problemet. Sedan åker dom iväg tillbaka till bilen för att kolla vad som är fel.
När dom kommer tillbaka så har dom med bilen. Han hittade felet och det var en sladd som hade hoppat av som hörde till generatorn eller startmotorn eller vad det nu var.
Så dom tog in bilen och klämde fast sladden riktigt, sedan var det bara att tuta och köra igen.
Skönt att det inte var mitt fel iallafall som det först lät.
"Vad skulle du upp hit och göra" och "Det är ju så jävla mycket folk och trafik här så det är så svårt att ta sig fram".
Jamen hade jag vetat att det skulle bli sådär så hade jag väl inte åkt ut från första början.
Men, det ordnade sig iallafall. Det enda jag missade var gumpan med mamma, men den skulle vi ta på annandagen lät det som.

Ikväll blir det dusch och sedan kanske jag går iväg en stund. Får se vad klockan blir.
Imorgon ska jag och Izolde på badhuset. Dom andra ska gå på stan och köpa julklappar antar jag. Så då ska vi roa oss på egen hand.
Det ska bli mysigt.


Hemmagjorda tryfflar

Alldeles nyss gjorde jag smetarna till mina hemmagjorda chokladtryfflar.
Det blev en med violsmak och en med blåbärssmak. Nu väntar jag bara på att dom ska stelna så jag kan rulla och kleta på kakao och doppa i smält choklad.
Snacka om chokladbomber!
Men det som är så bra med tryfflar är ju att man blir nöjd efter någon enstaka.
Jag hoppas dom blir goda!

Försöka går ju...

Man försöker mycket här i livet men allt får man inte till.
Jag försökte baka peppakaki (som hon säger) med Izolde nyss men hon blev arg efter 5 min typ. Hon var nog riktigt trött men det känns hopplöst när man försöker hitta på sådana saker som barn oftast brukar tycka om att göra, och så blir hon på det humöret direkt.
Hon tjatar om att gå ut men det är så kallt ute idag så man vill bara vara inne. Jag var iallafall ut en sväng med bilen och så in på affären en snabbis och det var kallt nog för min del.

Ikväll kanske det blir hockey på Olles, får väl se. Annars vet jag inte vad jag ska göra.

Djungelhuset!

Idag åkte vi ner till Djungelhuset jag, T och Izolde.
Jag blev riktigt imponerad av stället. Det var billigt att gå in, endast 35 kr för Izolde och vilken klätterställning sen.
Varför fanns det inga sådana ställen när en annan var liten för?
Först lekte vi lite på golvet innan hon ville klättra upp i ställningen. Pappa T följde med och dom åkte rutschkanan ner och jäkllar vad hon skrek!
"Mer" va det första hon sa när dom kom ner. Så det var bara att springa upp igen och svisha ner igen några gånger. Om och om igen innan hon kom på att man kunde faktiskt kolla runt där uppe.
Dom försvann ett tag innan dom kom ner igen och lekte på golvet.
Efter en dryg timme fikade vi lite och så gick hon och jag iväg och klättrade lite tills jag blev höjdrädd och fick locka ner henne. Då hittade vi ett ritrum där vi ritade lite och hon la ett stort mjukt pussel.
Efter en stund ville hon åka mer rutschkana så hon och T klättrade lite till innan hon ville ha en glass och sedan åkte vi hem igen.
Vi var där i nästan 3 timmar och det var ju inte sista gången vi åkte dit.
Vi funderar på att gå dit om några dagar igen. Jättekul var det iallafall.

Efter Djungelhuset åkte jag till Vuxendagiset Elgiganten där jag köpte mig en ny mobiltelefon. En rosa Samsung som jag gått och suktat efter ett bra tag. Men nu kunde jag äntligen skaffa mig en ny och det känns bra. Alltid roligt att ha en ny. Ett tag iallafall. Min andra håller på att kollapsa på riktigt. Den stänger av sig själv och hela displayen är sprucken och ser allmänt superduperbegagnad ut. Typ som att den är tusen år. Så det var min julklapp till mig själv, en ny mobil! Hade inte den gamla betett sig som den gör och sett ut som den gör hade jag inte brytt mig för jag tycker ändå om den, men nu funkar den knappt som den ska heller.

Och om en vecka är det julafton. Äntligen!
Ska bli så otroligt mysigt att få vakna upp med Izolde och ha en massa julmys hela dagen lång.
Ska verkligen försöka baka något, typ julgodis kanske. Knäck tänker jag inte göra, det är bara segt och jävligt. Men tryfflar med olika smaker kanske?
Får kika efter några bra recept och handla hem. Och så ska vi nog baka pepparkakor. Det skulle vi kunna göra imorgon när det ska bli runt -20 grader ute. Det känns inte som man jag har lust att vara ute och leka då.

Man kan väl säga hej?

Inget hej fick man när man vakna och klev upp idag heller.
Känns som jag bara gör fel just nu.
Folk pratar med mig som om jag var ett barn och inte fattar nånting.
Om jag frågar nåt så svarar dom på ett vis som om dom pratar med en 3 åring! 
Jag är inte förståndshandikappad!
Och vad är det det här med att man inte ens kan säga var man ska gå iväg för någonstans med Izolde eller ens säga hej? 
Är jag så jävla osynlig? 
Tydligen.

Dom kanske tycker jag är en dålig mamma?
Men kanske dags att låta mig vara mamma till henne och låta henne vara ensam hemma med mig då.
Jag försökte få T att åka iväg häromkvällen men då fråga han bara vart han skulle ta vägen då.
Ja inte vet jag, men jag skulle ju vilja natta henne jag med. Men som det är nu så går det inte alls eftersom hon skriker efter honom så fprt han går en meter bort.
Så det är inte så jävla lätt att hjälpa henne när han är med. Det ska gudarna veta!

Och igårkväll så hade vi sagt att jag skulle sova inne hos henne, men när jag kom hem så låg T där inne hos henne iallafall så jag fick lägga mig i datarummet ändå.
Hur ska jag veta när hon vaknar på morgonen om det nu är det som han är sur för?

I förrgårkväll blev jag jätteledsen när hon verkligen såg ut att bli livrädd när jag skulle natta henne. Hon gallskrek efter T och sprang efter honom så jag gav upp och han fick natta henne ensam.
Sedan låg jag i datarummet resten av kvällen och mådde skit.

Aldrig mer fotograf

Det är så mycket jag skulle vilja blogga om nu. Men om det ska kunna bli någon slags julfrid så tänker jag vara tyst ett tag till.
Jag vet exakt vad folk kommer säga och tycka, men det bekommer mig inte ett dugg faktiskt. Bara tråkigt om folk ska lägga sig i på fel sätt då.

Men vid jul ska man vara glada allihopa, så då är det ju klart att jag jag håller tyst tills vidare...

Jag och syrran var till fotografen idag och skulle välja en bild till förstoring. Men jag höll på att börja grina. Aldrig i hela mitt liv att jag vill ha en enda av dom där bilderna till förstoring. Jag såg ut som den fetaste jävla julskinkegris som finns att få. Jag vill bara inte ha någon av dom där bilderna hit hem i förstoring STOR så man ser ännu större ut. Nej, nej, nej!
Varken jag eller Malin kunde bestämma oss och jag frågade hur det blev om man inte gillade någon av dom. Kommentaren vi fick var: Nu förstår jag inte riktigt...alltså, jobbet är ju gjort och det är ju ingen tekniskt fel på bilderna. (och där muttrar jag fram; Nej, det vet jag väl)
Sedan stod hon där och såg allmänt dum ut och precis som att hon inte fattade vad vi menade.
Fel att visa lite servicekänsla och säga att om vi verkligen inte tyckte om dom så skulle hon höra med fotografen om vi skulle kunna få ta om dom en annan gång, men nej, vi får tydligen nöja oss med dom där.
Men jag vägrar välja en bild, och syrran likaså, så vi sa att då får väl mamma gå dit ändå då och välja ut en. Men jag hoppas hon tar sitt förnuft till fånga och inser att hon inte kan ha någon av dom där bilderna hängandes på väggen där folk kan se!
Och jag vet att sådär jävla dålig blir jag inte på bild. Jag har tusen bilder på min dator där jag ser ut som jag, och inte som en gris.
Säga vad man vill, men när man nästan börjar grina när man ser sig själv så är det fan inte fint!

Idag har min dag varit fullspäckad.
Jag åkte iväg själv i snöstormen för att hämta personbevis hos Skatteverket. Sedan vidare till AF där dom sa att jag fick komma tillbaka lite senare. Vidare till banken bara för att höra att jag skulle gå till den andra banken där jag kunde ta ut kontanter eftersom jag tappade mitt VISA-kort i torsdagsnatt. Sedan vidare dit och så fikade jag och sedan till AF igen. Pratade om utbildning till lastbilschaufför där så det skulle vi ta tag i efter nyår.
Sedan hem och hämtade pappa och vi for och handlade.
Har mer att skriva med, men det var ju om bilderna då så det har jag redan dragit så det orkar jag inte skriva om mer nu.

Resten av kvällen ska jag försöka leka med Izolde, eller läsa för henne eller se en film eller nåt. Jag känner mig allmänt bara jävligt less ikväll. Vill inte göra något. Tänk att en sån där liten skitsak ska förstöra hela kvällen för en.
Men hon ska nog lägga sig snart och sova, lillgumman.

12 dagar kvar till julafton

Idag kom dom, T och Izolde.
Jag kopplade i bilbarnstolen i bilen och åkte ner till tågstationen. Dom kom 10 min tidigare än planerat. Så klev dom av tåget och hon ropade direkt på mig och jag sprang dit och fick världens kram av henne och jag kramade och pussade henne hur mycket som helst!
Och självklart började jag gråta.
Som jag har längtat efter min lilla älskling! Men nu är hon här i hela 15 dagar och det kommer bli underbart!
Vi kom hem och lekte lite innan jag frågade om hon och jag skulle gå och köpa lördagsgodis och det ville hon ju såklart, så vi klädde på oss och tog en promenad utan vagn till ICA.
Jag fick bära henne en bit av vägen till affären i omgångar men annars gick hon alldeles själv hela vägen. Hon var jätteduktig!
Hon plockade lite godis i en påse och var nöjd. Sedan bar hon påsen en bit hem och vi gick en liten påhittad hinderbana mellan buskar och träd tills vi kom hem. Det tycke hon var roligt. Och så hittade hon några snöfläckar där och där som var intressanta att både se och smaka på.
Hem och in och åt lite godis och lekte lite innan hon ville bada innan middag.
Hon fick med sig några tvålkritor i badet som mest bara färgade vattnet till en konstig namnlös färg.
Sedan åt vi och efter maten satte jag och hon oss i soffan och kikade på Bilar som gick på Kanal 5. Men så började hon se jättetrött ut och jag frågade om vi skulle sova.
"Sova hemma" sa hon.
Så jag förklarade att hon inte skulle sova hemma på några dagar och då blev hon jätteledsen och gick till T. Där somnade hon i hans knä nästan på en gång. Hon var väl helt slut!
Hon sov i drygt 4 timmar ikväll. Vaknade nyss alltså och skulle ha välling. T gjorde det och jag låg hos henne eftersom hon låg i min säng. Men när T skulle gå och stänga dörren blev hon jätteledsen och gick upp efter han så nu ligger dom i min säng och jag ligger i datarummet.
Det känns inget vidare. Men imorgon kanske.
Men jag vill inte tvinga henne att sova hos mig om hon inte vill det.
Det känns faktiskt lite konstigt att ha T här, men ändå bra. Men konstigt. Alla tycker ju såklart att det är jättebra att vi kan umgås på det här viset och det tycker jag med, men jag har aldrig hört om någon annan som har det på det här viset som vi har. Men vi blev ju som bästa vänner istället för ett par.

Imorgon vet jag inte alls vad vi ska göra. Det kanske skulle snöa imorgon här och jag hoppas det. Måndag såg det ut att kunna kräksnöa här. Härligt det! Då kanske det blir lite pulkaåkning ändå när dom är här uppe.

Fotografering på fredag

Det här skulle vara en julklapp till mamma från mig och Malin, men självklart kläcker pappa ur sig det vid middagen i förrgår att jag och Malin ska fotografera oss på fredag.
Jag bara gapade och om blickar kunde döda...
Nej men nästan så. Blev lite less på att han sa det men han visste ju inte.
Så det är som det är.
Men nu till saken.
Jag har ingen som helst aning om vad jag ska ha på mig! Och inte Malin heller.
Jag har funderat lite på att kanske ha en omlottklänning kanske.
Jeans känns det inte som jag vill ha. Och jag har inga kläder i garderoben till en fotografering. Inga alls! En omlottklänning är ju ganska enkel i sig men ändå snygg tänkte jag, om man nu hittar någon.
Annars vet jag inte alls.
Vi skulle väl kanske ha liknande kläder jag och syrran så får se vad hon har tänkt sig.
Vi skulle ut på stan på torsdag och kika. Den enda dagen den här veckan som hon var ledig.

Och jag då?
Nej, jag har fortfarande inte fått schema för december från Cherry. Jag börjar bli orolig för jag ska tydligen jobba i helgen men hur ska jag kunna veta var och när när jag inte får schema då?
Jag har hört mig för några gånger nu om schemat men får samma svar: Det är på gång när som helst nu.
Men när som helst, det är ju typ samma dag eller något, inte flera veckor senare. Eller?

Idag fick Izolde ett julkort av Vincent hit hem. Det ska hon få på lördag när hon kommer upp. Lilla gumman vad jag längtar efter henne nu!
Hon hade skickat ett julkort till Milo och Tuva-Li förra veckan och Milo tackade så fint för julkortet i telefonen häromdagen. Han hade ringt sin mamma Gina i torsdags och berättat för henne att han fått julkort med isbjörnar på av Izolde. Fast det var inte direkt isbjörnar på, men nästan...
Dom är så gulliga! Hoppas, hoppas, hoppas vi kan åka dit upp och hälsa på när T och Izolde kommer hit. Jag vill det så himla gärna! Saknar min fina Gina!

"Finmiddag"


Töigt värre

Varför i hela friden måste det bli töväder nu när det kommit en decimeter med härlig snö?
Nej, lagomt tills Izolde kommer upp ska det tina bort och bli ishalka istället. Det är så jävla tråkigt!
Och hon kommer på lördag. Jag håller på att längta ihjäl mig efter henne, min lilla sockerkaka! <3
Jag som hade tänkt att vi skulle åka pulka och mysa i snön, men nu blir det is och ingen snö alls istället.
Men har jag tur kanske jag kan locka med mig T och henne upp till Dorotea och hälsa på Gina den 19:e för då har hon och hennes familj lilla julafton och jag är bjuden. Jag föreslog det förut men det var inte så populärt, men vi kanske skulle kunna åka över dagen en annan dag bara. Får se om jag kan tjata lite. Skulle vara så roligt att träffa henne igen och jag har ju inte träffat Tuva-Li heller och hon är snart ett år. Det känns lite jobbigt faktiskt. Så hoppas, hoppas, hoppas! Så får Izolde och Milo träffa varandra igen. Dom är så söta ihop. Lika gamla, det skiljer bara 2 veckor mellan dom. Precis 2 veckor.

Inatt läste jag ut Camilla Läckbergs Fyrvaktaren. Usch vad ruskig den blev på slutet. Adrenaliten fyllde hela min kropp och jag blev skiträdd rätt ut sagt! Usch va läskigt det blev. Men den var så himla bra den boken, så den kan jag rekommendera i julklapp eller så till någon annan bokmal.
Tänkte börja på en ny bok av henne ikväll. Olycksfågeln tyckte mamma. Så det blir nog den.

Jag var till Skatteverket idag för att få personbevis utskrivet, men jag är fortfarande inte skriven här. Så jag fick fylla i en ny blankett där idag så om en vecka skulle det vara ordnat sa hon.
Jag kan ju inte söka utbildningen innan jag är skriven här uppe.
Det enda som saknas till ansökan nu är personbeviset och ett personligt brev om varför jag vill gå den. Jag försökte mig på att skriva idag men jag skrev tre rader sedan knycklade jag ihop papperet och kastade det. Jag vet varför jag vill gå men det måste ju se bra ut på papperet också. Men det gjorde det inte.
Jag har svårt att formulera mig. Kanske kan be mamma om hjälp ikväll.


Var tog glöggen vägen?

                               


Hade man haft ett riktigt jobb nu så hade man denna månad varit bjuden på glögg och julbord förmodligen. I någon form iallafall.
Men som man har det nu så får man vänta ändå till julafton med att gå på julbord. Om man inte betalar för skiten själv. Visst, allt är väl inte skit men att betala närmare 500 spänn för lite mat det är alldeles för mycket pengar det.
Så då köper man lite god glögg på "Apoteket" istället och dricker hemma i godan ro.
Men det har inte blivit så mycket glöggdrickande i år. Än.
Jag tänkte faktiskt ta och värma lite nu ikväll. Det är småkyligt här i huset. Eller snarare svinkallt faktiskt om jag ska vara riktigt ärlig.
Igårkväll fick jag låna en t-shirt och ett par mysbyxor och tubsockar för att inte frysa. Och ett vanligt täcke på det. Och det slutar inte där. Nej, jag drog på mig duntäcke och en filt också. Sedan sov jag ganska skönt.
Det blir nog samma ikväll igen. Full mundering!
Det är huset som är så pass kallt, fast pelletskamin och element går för fullt. Men det är bara jag som fryser. Jag är kanske lite väl frusen av mig alltså.
Idag har jag fortsatt läsa på Fyrvaktaren. Den är ju riktigt spännande. Man kanske skulle ha lagt sig med boken och en kopp het glögg och smutta på istället för att glo på TV resten av kvällen? Låter faktiskt mysigare.
Imorgon vet jag inte vad som händer, men på lördag blir det julmarknad iallafall. Och på söndag blir det hemfärd troligtvis.
Det finns som inte så mycket att göra här, men något hittar vi nog på!


Lämnar vinterlandet

Ikväll åker jag neråt landet igen några dagar.
Jag lämnar vinterstaden Östersund för en tråkigare miljö utan snö. Men det är det värt!
Blir borta till iallafall söndag som det ser ut nu.

Igår la jag ut Izoldes växasäng på Blocket och idag har det ringt 2 st om den. En ska komma och kika på den om en timme ungefär. Hoppas hon vill ha den så jag blir av med den. 500 kr rikare blir jag då också.

Pappa och jag var iväg till återvinningen med en datorskärm och frityrolja idag. Sedan vidare till Skatteverket. Jag har fortfarande inte fått min adress här uppe. Men nu var det iallafall på gång såg hon.
Sedan vidare till Gallerix för att köpa julkort.
Sedan hem igen och skrev julkorten som jag strax ska gå och posta.
Sedan hem igen och packa inför tågresan och så vänta på att människan som kanske ska köpa sängen kommer.

Jag tycker om att ha saker att göra varje dag. Även om det bara är något litet som ska göras. Som idag, Skatteverker och julkort. Det räcker liksom för mig.
Jag hatar när en hel dag går utan att jag har något att göra. Jag känner mig misslyckad då.

Nästa helg kommer iallafall Izolde upp så då har man fullt upp hela tiden. Ska bli så himla mysigt! Jag hoppas verkligen att snön ligger kvar och att det har kommit ännu mera! Då kan vi göra snögubbar och åka pulka och kanske åka iväg på en vinterpicknick i snön till något bra ställe. Mysigt!

1 december på en tisdag

Jag tycker att 1 december ska infalla på en måndag. Likaså 1 januari. Det känns som att det är rätt dag för de datumen. Det känns som att det är då året börjar om på något vis, man börjar en ny nedräkning.

Idag var jag, pappa och syrran bort till Mr Husman och käka lunch. Fläskinnefilé med beasås, strips och Janssons. Det var gott. Men kaffet smakade tydligen Ihåligt, som syrran sa.

Ikväll ska jag ha tvättstugan från kl 18. Spännande afton det här.

Solen har vart framme idag. Jätteskönt väder var det. Skulle ha kunnat vara ute på promenad hela dagen kändes det som, men hade ingen att gå med.

Och schema har jag inte fått än heller.
Jag skickade iväg ett sms till personalansvarig för ÖSD och frågade om hon visste om jag skulle jobba i helgen för annars planerar jag att åka bort imorgon och komma hem igen på söndag.
Jag tycker det är riktigt jävla dåligt att inte ha fått schemat än. Det kan ju vara så att man kanske ska jobba på torsdag då, och det vill jag görna veta några dagar innan iallafall. När jag jobbade i Gävle så fick vi alltid schema 1½ till 2 veckor innan ny månad började så vi hade alltid full koll på hur kommande månad skulle vara. Men det här då? Det är riktigt dåligt, för så jävla svårt kan det inte vara att sätta ihop ett schema och skicka ut till dom berörda.
Så får se om jag får svar från människan idag då. Jag hoppas det så jag kan planera min vecka!

RSS 2.0